Förbereder mig inför flytt på måndag.

Idag förbereder jag mig inför flytt. Jag har packat ihop lite grejer.. 

Äppelträd i Tvärålund

Påtal om Tvärålund så har jag bott där tidigare.. det är en trevlig by!
 

Lägenhetsvisning

På måndag så flyttar jag in i en 39kv's lägenhet, det blir spännande att få instruktioner om lägenheten och få gå på en lägenhetsvisning. Sedan har jag fått in pengar så att jag kan köpa lite möbler. Sen är det bara att söka jobb tills vidare!

Arbetssökande? Jätte många bra tips!

Motivation är en viktig inspiration

Idag kommer jag att blogga om olika varianter att söka ett jobb och vad som är viktigt att tänka på. Börja med att fundera på vilken arbetsplats som verkar passa dig bra. Känner ni er osäker eller säker? Så kan ni följa dessa checklistor.

Psst.. ''arbetssökande'' är ett bra ordval istället för ''arbetslös'' ;)
 
Jag skrev med en bloggerska tidigare angående vad en CV-mall ska innehålla..  Det är något som verkligen varierar från hur din förflutna tid ser ut.. Men detta är en bra mall att utveckla:
 personligt brev..? vad är det? det är en skriftlig presentation och beskrivning om vem du är och vilka egenskaper du har som passar bra för yrket du ansöker till med cv. Alltså är CV - vad du har gjort och ett personligt brev är alltså vem du är/vilka intressen du har. 
Fotot som ofta går att bifoga samtidigt som CV och personligt brev skickas in via nätet till hemsidan ska vara i färg och jättegärna framifrån.
Varför är detta en foto-diss? Jo, för att jag bär peruk, har valt gråskala, för urringat och bär huvudbonad.
För exempelvis yrken som bar, restaurang och café (serviceyrken) så är det bra att ringa in innan besök på arbetsplatsen. Eftersom att det kan vara så att det är ett möte/festligt sammanhang/musik show inbokat. Vilket underlättar känslomässigt vid inlämning av cv/personligt brev.

Arbetsförmedlingen har väldigt mycket hjälpmedel och även personlighets tester som ger resultat av vilka yrken som passar just dig. Ring in till närmsta arbetsförmedling, för att få ekonomisk hjälp under tiden som ni söker jobb så att ni har en drivkraft / motivation. Be om handläggare på arbetsförmedlingen.
 
Följ med en familjemedlem/en vän till arbetsförmedlingen (det gjorde jag första gången) För er som är jätteblyga, så kan ni mejla först med en intresseanmälan. Sen bifoga foto, personligt brev, CV och där efter ringa samtalet. boka ett möte för att checka arbetsplatsen efter hur den känns. Alternativt är att ni låter arbetsförmedlingens handläggare styra upp en utbildning till er. Det fick jag hjälp med!

Serviceutbildning fick jag gå då. Mycket effektivt.